Teater

Ur vårens program:

Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan

Den gränslöse trollkarlen som i mer än 20 år underhållit och kollrat bort sin publik kommer tillbaka i vår med sin succéföreställning. Med 12 fullmatade extraföreställningar på Teater Aftonstjärnan i Göteborg ser vi nu fram emot en alltid lika fantastisk Carl-Einar Häckner!

“Jag kan inte vänta längre jag vill uppträda för min publik. Jag längtar så mycket. Det blir hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen”, berättar trollerikonstnären själv.

Carl-Einar Häckner behöver ingen vidare introduktion. Han är en multibegåvad trollkarl, komiker, musiker och krönikör som idag pendlar mellan Sverige och Berlin. Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har han under 20 års tid uppträtt på Liseberg i Göteborg och bara där setts av drygt en miljon människor genom åren. Rekommenderas från 10 år.

 

Varning för hunden med Linda Hellström, Anette Sevréus, Jonas Franke-Blom  10-22 mars

URPREMIÄR av en sorgsen komedi med mörka hemligheter av Bengt Järnblad som även är författare till vår tidigare succé “Alice – eller Konsten att flytta en mamma!. Rosa lever ensam med sin hund Olav Gerthel. Dom väntar med andlös spänning på stegen i trapphuset. Men varför pratar Olav? Han är ju en hund…eller inte? Och finns Hunden, förutom i Rosas fantasi och drömmar? Ett stycke ömsint teater som vibrerar av passion och längtan med inslag av musik, sång & dans.
Om drömmar är tillräckligt starka kan de bli verklighet – åtminstone för en stund… eller så pass länge att man uthärdar till nästa dag. Och nästa. Rosa lever ensam med sin hund Olav Gerthel, döpt efter framlidne makens idol, sångaren med samma namn. De står inför ett uppbrott, – Hon, Rosa, till ett hem för äldre obemedlade och han, Olav Gerthel, till Hundar utan hem.  Dialogen är rapp, poetisk och drastiskt humoristisk med tvära kast.När orden tar slut tar den passionerade musiken vid och kanske brister de ut i sång och dans i en eldig tango.
Två skådespelare och en musiker bjuder på denna poetiska pärla om existentiell vilsenhet och ensamhet där vad som helst kan hända
Köp biljetter på www.kulturpunkten.nu    tel 031-368 32 99

HEM


Det handlar om hem.
Om att längta hem eller bort. Och att färdas till eller från ett hem.
Följ med den sceniska kören Rabalder på en nutida musikalisk resa, som berör, väcker känslor och för tanken bakåt, för att kunna gå framåt.

Citat: ”Hem är där du är den som håller i fjärrkontrollen.”

Välkommen!
Rabalder är en göteborgsbaserad scenisk kör som skapar föreställningar inspirerade av teater och dans, och med vitt skilda musikaliska uttryck. Publikkontakt, ett myllrande scenliv, kostym, koreografi och ljus är lika viktigt, som musiken och bredden i repertoaren.

Föreställningar:  2h inkl. paus
Lör    17 Mars kl 19:00,
Sön 18 Mars kl 15:00,
Fre    23 Mars kl 19:00,
Lör    24 Mars kl 19:00,
Sön 25 Mars kl 15:00.
Köp biljetter på http://www.eventim.se/  Biljettpris: 300/150kr + 15kr avgift (vux/barn)
Facebook: https://www.facebook.com/pg/korenrabalder/events/
Hemsida: http://www.korenrabalder.se/

Farväl Majorna  med Victor och John Dohlsten  6-7 april

En kärleksförklaring till gamla Majorna. En monolog med ett persongalleri av Majbor från förr, klädd i nyskriven sång och musik.

Av och med Victor & John Dohlsten. I regi av Ulf Dohlsten

Fre 6:e April, kl 19:00  Lör 7:e April, kl 19:00  Sön 8:e April, kl 16:00
Köp biljetter på www.kulturpunkten.nu    tel 031-368 32 99. Biljettpris: 315kr (300kr biljett, 15kr avgift)
Facebook: https://www.facebook.com/farvalmajorna/
Video: https://www.facebook.com/farvalmajorna/videos/1952924234979591/