Musikaftnar på Aftonstjärnan

I oktober hade vi premiär för Musikaftnar på Aftonstjärnan!

Näsata tillfälle: 8 december
Kl: 18-22
Entré: 50 kr

I kaféet på nedervåningen bjuds det i intimt publikformat på på två olika artistframträdanden under kvällen.Vin och öl finns att köpa i pausen mellan akterna.

Förköp går att göra på Kulturpunkten mjen det finns ockå möjlighet att köpa entré direkt på plats.

Akt 1:

Stormryttaren

Freddie Mercury möter Heliga Birgitta. Drömsk art pop i litet format.

En väv av pulserande pianoackordsmattor flätas samman med ryttarens utsvävande och uttrycksfulla röst. Innerligt och med stor utstrålning skapar hon en förening av både skörhet och urkraft.

Julia Stokes som kunnat ses i 20-talsjazz/proggbandet Swing Tarturo det senaste decenniet bjuder nu in till Stormryttarens magiska vardag. En vacker resa fylld av glöd, begrundan och hopp med önskan att tillsammans göra världen lite mer skimrande.

Akt 2:

Chicos Fritos

Ökenflamenco på munspel och gitarr!

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía. Sitt eget sound skapar de med munspel och flamencogitarr. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwestern-filmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Jonathan Bondesson – gitarr, Olle Pelayo Lind – munspel

 Midvintervaka

En världsmusikalisk julebrygd.

16-18 december

Kom och låt oss värma oss tillsammans i Midvintervaka! Ett kryddstarkt och sprakande vintersoundtrack som livar upp och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar.

I år firar Midvintervaka 10 år! I samband med det släpper vi musiken på skiva.

Årets upplaga är en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid. Vi får höra nya grekiska tiggarvisor, åsnan är på väg till Betlehem i Cumbia-takt, och frosten knastrar under midvintertrötta fötter. Nu är det fest! Dansen ungdom medan tid är, snurra er yra i dervishens vilda dans! För vem tänder du ett ljus i advent?

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som Midvintervakar tillsammans sedan 2012. Båda grupperna har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar i sin ordinarie repertoar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra en mix av olika traditioner i sina föreställningar, kryddade med slagverk, poesi och dans. Folkmusiken i Tetra har främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung.

Medverkande

Maria Stellas – sång och slagverk
Ingrid Brännström – sång och slagverk
Sanna Källman – sång, cello och slagverk
Anna Ottertun – sång och slagverk
Camilla Åström – dragspel, sång och slagverk
Livet Nord – femsträngad fiol, sång och slagverk
Jenny Kristoffersson – kontrabas, sång och slagverk
David Löfberg- Barpianist

Biljettpris: 325 kr

Boka biljetter här!

Aftonstärnans Nyårsbubbel

7 & 8 januari kl 19:00

Aftonstjärnan bjuder in till sprakande, glittrande, och ganska ordentligt försenad nyårsfest!

Vi välkomnar er stolt till vårt alldeles eget Nyårsbubbel – en nyårsrevy som kanske inte riktigt är en nyårsrevy, men kul och festlig ändå!

Tidsenligt nog bjuder vi på massor av återvunnet (läs: stulet) material; härliga sånger, gamla sketcher, och fina dikter av Aftonstjärnans klenod Kent Andersson. Lägg därtill nytt och fräscht musikalmaterial, hetsiga lekar, och kanske en käck liten dans, och vi har en fantastisk helkväll att se fram emot tillsammans med er!

Slå er ner i salongen och njut av en afton i två akter då vi tillsammans firar livet, och blickar framåt med tillförsikt och glädje!

I pausen kan ni köpa försenat nyårsbubbel och snittar i caféet vilket med fördel kan förbeställas vid ankomst!

Är det ens lagligt att ha såhär trevligt?

Hjärtligt välkomna!

Medverkande: David Timonen, Emelie N. Hagman, Pernilla Karlsson, Robin Rösehag, Sara Axelsson, Sebastian Hagman, Sonny Enell
Regi: Pierre Hagman

Pris: 250 kr
Pris för medlemmar i Aftonstjärnans Kulturförening: 150 kr

För att bli medlem i föreningen klicka här:

Boka biljetter här!