Filmad konsert

Ibland visar Aftonstjärnan filmade konserter. I samband med det kommer musiker till kafét och spelar.

Då läggs information om dem upp här.


Pianokonsert: Medications med Andreas Fröberg

Välkommen till Aftonstjärnan den 11e mars och låt dig bli påverkad av Medications, en pianokonsert som komponerats och framförs av psykiatern Andreas Fröberg!

Inom psykiatrin möter Andreas Fröberg till vardags människor med olika erfarenheter av psykiatriska läkemedel. Med skivan Medications, som släpptes i december, har Andreas låtit sig inspireras av dessa möten och sina egna upplevelser som läkare. Låtarna på Medications har döpts efter varsitt läkemedel, med syftet att utforska den laddning som finns mellan musiken och läkemedelsnamnen. Pianotonerna utgör personliga betraktelser och reflektioner över sorg, förtvivlan och smärta, men också hopp och tillit. Musiken är nyansrik och melodiös, meditativ men också utmanande på sina håll.

Biljetter köps på Kulturpunkten!

På webbplatsen andreasfroberg.com hittar du mer information och kan lyssna fritt på alla spår på Medications.


Filmad konsert på Aftonstjärnan: E.S.T.

Välkommen på filmad konsert den 18 mars med Göteborgs Symfoniker på Aftonstjärnan!
E.S.T. – Esbjörn Svenssons Trio – återuppstod 2017 i Göteborgs Konserthus i en bejublad konsert! Tillsammans med Göteborgs Symfoniker spelade medlemmar ur den ursprungliga trion ett fantastiskt urval av Esbjörn Svenssons musik. Aftonstjärnan visade filmen för två år sedan. På mångas begäran visas den igen.
Konserten börjar kl. 19:30.

Se E.S.T. trailer!

Möte om Musiken i kaféet:

Lars-Göran Dimle är trombonist i Göteborgs Symfoniker och både klassisk- och jazzmusiker. Han berättar om sitt instrument och om spelningar i de båda musikvärldarna. Lars-Göran spelade i brassektionen i kvällens EST-konsert. Samtalet inleds kl. 19:00.

Biljetter 125 kr säljs i entrén. Onumrerade platser. Förbokning: Swisha 125 kr till 073-808 34 92. Skriv ”EST” i meddelanderutan.