Filmad konsert

Ibland visar Aftonstjärnan filmade konserter. I samband med det kommer musiker till kafét och spelar.

Då läggs information om dem upp här.


Pianokonsert: Medications med Andreas Fröberg

Välkommen till Aftonstjärnan den 11e mars och låt dig bli påverkad av Medications, en pianokonsert som komponerats och framförs av psykiatern Andreas Fröberg!

Inom psykiatrin möter Andreas Fröberg till vardags människor med olika erfarenheter av psykiatriska läkemedel. Med skivan Medications, som släpptes i december, har Andreas låtit sig inspireras av dessa möten och sina egna upplevelser som läkare. Låtarna på Medications har döpts efter varsitt läkemedel, med syftet att utforska den laddning som finns mellan musiken och läkemedelsnamnen. Pianotonerna utgör personliga betraktelser och reflektioner över sorg, förtvivlan och smärta, men också hopp och tillit. Musiken är nyansrik och melodiös, meditativ men också utmanande på sina håll.

Biljetter köps på Kulturpunkten!

På webbplatsen andreasfroberg.com hittar du mer information och kan lyssna fritt på alla spår på Medications.


Filmad konsert på Aftonstjärnan: Dubbelt upp!

Välkommen på filmad konsert konsert med Göteborgs Symfoniker på Aftonstjärnan!

DUBBELT UPP – Två dirigenter som samtidigt är solister. Christian Zacharias inleder med Beethovens pianokonsert nr 3. Barbara Hannigan dirigerar sedan Haydns symfoni nr 96 ”Miraklet” och dirigerar och sjunger ett strålande och rivigt medley ur Gershwins musikal ”Girl Crazy”. T.o.m. symfoniorkestern sjunger med. Framförandet blev en enorm succé och möttes med stormande ovationer! Konserten börjar kl. 19:30.

Möte om Musiken i kaféet:
Andreas Lindahl är orkesterchef för Göteborgs Symfoniker. I kvällens Möte om Musiken ger han en inblick i ett komplext område som den vanliga publiken normalt aldrig får höra något om. Samtalet börjar kl. 19:00.

Biljetter 125 kr säljs i entrén. Onumrerade platser. Förbokning: Swisha 125 kr till 073-808 34 92. Skriv ”Dubbelt Upp” i meddelanderutan.