MIDVINTERVAKA

MIDVINTERVAKA
– En världsmusikalisk julebrygd

Kom och l
åt oss värma oss tillsammans i en sprakande Midvintervaka! Ett kryddstarkt vinter-soundtrack som livar upp och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar.

Midvintervaka är tillbaka efter en vinter i dvala! Årets upplaga av föreställningen är en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid. Vi får höra nya grekiska tiggarvisor, åsnan är på väg till Betlehem i Cumbia-takt, och frosten knastrar under midvintertrötta fötter. Nu är det fest! Dansen ungdom medan tid är, snurra er yra i dervishens vilda dans! För vem tänder du ett ljus i advent?

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som Midvintervakar tillsammans sedan 2011. Båda grupperna har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra en mix av olika traditioner i sina föreställningar, kryddade med slagverk, poesi och dans. Folkmusiken i Tetra har främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung.

5/5
“spränger fantasins gränser” / “en föreställning som torde sakna motstycke bland årets julkonserter” / “imponerande musikalitet som genomsyrar allt”
– Gunnar Wiklund, Folkbladet

4/5
“Tränger rakt in i hjärtat” – GP

“Svängigt Kalejdoskopiskt Midvinterljus” – Lira

 

Spelas:

20/12     19.00
21/12      19.00
22/12     15.00
22/12     19.00

 

Medverkande

Maria Stellas – sång och slagverk
Ingrid Brännström – sång och slagverk
Sanna Källman – sång, cello och slagverk
Anna Ottertun – sång och slagverk
Camilla Åström – dragspel, sang och slagverk
Livet Nord – femsträngad fiol, sång och slagverk
Jenny Kristoffersson – kontrabas, sång och slagverk
www.midvintervaka.se

Köp biljetter