.

Vår teater är ett av Göteborgs äldsta kulturhus med anor från 1800-talet. Vi erbjuder våra besökare föreställningar som engagerar med allt från drama till magishow och komedi.

AKTUELLT JUST NU:

HÖSTLOVSTEATER:

Tvärslöjd med Kompani Giraff

26/10 kl 13.00 och 15.00

Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Dessa bräckliga ögonblick kräver koncentration, träning och lite tur. Med ett elegant rörelsespråk skapas installationer och bilder där olika typer av element måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär.

Föreställningen visar hur något som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder. Den visuella formen som utgår från koreografi och objektmanipulation passar alla, oavsett ålder eller språkkunskaper.

Längd: 30 min
Ålder: från 3 år och uppåt
Pris: 115kr/person

PÅ SCEN: Elaine Briant och Benjamin Beaujard
REGI: Viktoria Dalborg
IDÉ/KOREOGRAFI: Viktoria Dalborg, Axel Adlercreutz, Jenny Soddu
MUSIK: Hans Appelqvist
SCENOGRAFI OCH KOSTYM: Ellen Utterström

Foto: José Figueroa

Biljettlänk


 

 

 

 

 


Förvandling med Big Wind

30/10 kl 11.00 och 13.00

Stora ögon! För långa armar! Är ballongen ett huvud? Vad är det vi ser? Och vad blev det nu? Förvandling är ordet. – Följ med Johanna Ehn in i en förtrollad rörelsevärld.

Förvandling är en dansföreställning för små barn mellan 3 och 6 år. Förvandling, förändring, utveckling, ingen kan undvika den, vi växer från att vara små till att bli stora, vi förändras i olika sammanhang, vem är jag i det här rummet eller den här tröjan?

Med kostymer gjorda av konstnär Karin Agelií leker och dansar figuren med olika sidor av sig själv. Det tunga runda livsälskande monstret som har aptit på livet och korv, med sin stora mun och stora ögon. Den blå figuren med alldeles för långa armar, som spelar munspel och känner sig lite hängig. Den guldiga cylindern har varken ögon eller armar, vinglar och skrider omkring.
Det är en slags – vaudeville-show – där olika figurer uppstår, på ett magiskt sätt, framför publikens ögon. Föreställningen tar sin utgångspunkt i fysisk teater och dans och är en ca 30 min lång föreställning i ett litet format.

Längd: 30 min
Ålder: från 3-6 år
Pris: 115kr/person

Biljettlänk

 


Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan

Tidlöst trolleri, visor och spontan humor med plats för infall och en undergnagande oro.

I FÖR LÅNGT BORTA LAND

Läs mer här!


För bokning och översikt över kommande evenemang går ni till kulturpunkten.nu

Kaféservering innan föreställning.

Våra teaterbiljetter säljs genom Kulturpunkten på Stora Teatern,
Tel: 031 – 368 32 99,
Web: kulturpunkten.nu